Menü
Your Cart

Kedves Betegeink, Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kígyó Patika a veszélyhelyzet ideje alatt is minden nap 08:00 – 20:00 óra között nyitva tart.

GYNOFLOR HÜVELYTABLETTA - 6X

GYNOFLOR HÜVELYTABLETTA - 6X
GYNOFLOR HÜVELYTABLETTA - 6X

A Gynoflor hüvelytabletta két hatóanyagot tartalmaz: az emberi hüvelyben természetesen előforduló, nem kórokozó baktériumot, az acidofil (azaz savas közeget kedvelő) laktobacillust (latinul Lactobacillus acidophilus) és egy ösztriol nevű női nemi hormont.

Mindkét hatóanyag a hüvelyben fejti ki hatását.

Az egészséges, biológiai egyensúlyi állapotban lévő hüvely természetes védőmechanizmusokkal rendelkezik a fertőzések kivédésére.

Ezt a védőhatást többek között a laktobacillusok fejtik ki azáltal, hogy tejsavat és egyéb, fertőzéseket kivédő anyagokat termelnek.

A tejsavtermelés savas környezetet eredményez, ami elősegíti a laktobacillusok növekedését, ugyanakkor a kórokozók elszaporodását gátolja.

Bizonyos gyógyszeres kezelések (pl. antibiotikumok), helyi fertőzések, súlyos betegségek, ill. nem megfelelő higiénés körülmények (pl. túlzott hüvelyöblítés, tusolás) a laktobacillusok számának csökkenését vagy teljes pusztulását eredményezhetik.

A készítmény nagy mennyiségben tartalmaz laktobacillust, ami segít a hüvely természetes közegét helyreállítani.

A hüvely természetes védőmechanizmusai közé tartozik a hüvely felszínét borító hámréteg is, ami fizikai akadályt képez a kórokozók behatolása ellen.

Ennek a védelemnek a károsodásához vezethet, ha a női nemi hormonok szintje ingadozó vagy elégtelen (különösen a menstruáció vége előtt).

Ebben segít a Gynoflor hüvelytabletta másik hatóanyaga az ösztriol, ami a természetes női nemi hormonok egyike.

Az ösztriol a készítményben nagyon alacsony adagban található, biztosítja a jó vérkeringést a hüvely hámszövetében, valamint, hogy a hámréteg megfelelően vastag, rugalmas és nedves legyen.

Ez fontos a laktobacillusok szaporodásához is, mert a hámsejtek biztosítják a tejsavtermelés alapanyagát.

A hüvelytabletta tartalmaz még tejcukrot (laktózt), amit a laktobacillusok szintén gyorsan tejsavvá alakítanak.

A laktobacillusok elszaporodása és újratelepedése tehát már az első kezelés után elkezdődik.

A kezelőorvos utasításának megfelelően az alábbi esetekben alkalmazható:

- a laktobacillus állomány és ezzel a hüvelyflóra helyreállítása bizonyos gyógyszeres kezelések után (pl. antibiotikumok);

- a menstruáció vége előtti vagy után kialakuló helyi, hüvelyi panaszok (hüvelyi szárazság, viszketés, égő érzés, fájdalom nemi közösülés alatt) kezelése, vagy az egész testre ható hormonpótló kezelés esetén kiegészítő szerként;

- ismeretlen eredetű hüvelyváladék képződése, vagy enyhe ill. közepes súlyosságú baktérium- vagy gombás fertőzés, amelyekben általános fertőzés ellenes kezelés nem szükséges.

További lehetséges alkalmazása a kiújuló hüvelyi fertőzések megelőző kezelése.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
3.262 Ft
Nettó ár: 3.262 Ft
  • Készlet: Elérhető
  • Model: SAJAT1002916
  • Kiszerelés:: 6X
  • Egységár:: 543,67 Ft/db