Menü
Your Cart

Kedves Betegeink, Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kígyó Patika a veszélyhelyzet ideje alatt is minden nap 08:00 – 20:00 óra között nyitva tart.

Vaspótlás

A vashiány igen gyakori a magyar lakosság körében és kellemetlen tüneteket okozhat. A panaszok megfelelő vaspótlással megszüntethetőek. A pótlás módja az alapbetegségtől és a vashiány mértékétől függ. A vasat elsősorban étkezéssel kell bevinni, ám előfordulhat, hogy még így sem tudjuk feltölteni a vasraktárakat.

Vashiány keletkezhet pl. terhesség során a fokozott szükséglet miatt, vagy akkor is, ha vérzéssel veszítünk vasat, beleértve a menstruációt, a bélrendszeri vérzéseket, vagy a baleset következtében fellépő vérveszteséget. Emésztőrendszeri gyulladásos betegségek miatt is keletkezhet hiány, amelynek hátterében a vas felszívódási zavara áll.

Vaspótlás esetén figyelembe kell venni, hogy vannak olyan vitaminok és nyomelemek, amelyek segítik, illetve olyanok is, amelyek gátolják a vas felszívódását. Felszívódást gátló például a magnézium, egyes savcsökkentők, antibiotikumok, hormonkészítmények, valamint nehezítik a bevitt vas hasznosítását a teljes kiőrlésű, magas rosttartalmú gabonák, a kávé, a tea, a tejtermékek, valamint a spenót. Ezzel szemben felszívódást támogató a C-vitamin és béta-karotin.

Model: SAJAT1004770
A Vas Vital filmtabletta olyan komplex étrend-kiegészítő készítmény, amely a felnőttek számára ajánlott napi vasbevitel 100%-át fedezi.Hatóanyagai a vas, a folsav, valamint a B12-vitamin támogatják a szervezet vérképződését.A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.A réz pedig részt vesz a szervezet v..
1.869 Ft
Nettó ár:1.869 Ft
Model: SAJAT1023731
A BioCo szerves VAS kizárólag szerves kötésű glükonát formában tartalmazza a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez szükséges vasat jelentős, tablettánként 14 mg-os hatóanyag-mennyiségben.A termék nem tartalmaz szervetlen vasvegyületeket (pl. vas-szulfát).Fogyasztása javasolt vashiány esetén..
2.254 Ft
Nettó ár:2.254 Ft
Model: SAJAT1021948
A termék 4 egymással szinergiában lévő , jól hasznosuló szerves hatóanyagot tartalmaz: vasat, cinket, C-vitamint és folsavat, amelyek együttesen, egymást erősítve fejtik ki hatásukat...
2.193 Ft
Nettó ár:2.193 Ft
Model: SAJAT1024897
A Ferretab Forte Plusz C a vas-fumarát, a folsav és az aszkorbinsav hatóanyagait tartalmazza. A vas-fumarát a vas egy formája, és a folsav a B-vitamin csoport tagja.  Mind a vas, mind a folsav szükséges a szervezet számár..
1.586 Ft
Nettó ár:1.586 Ft
Model: SAJAT1009369
Vashiány és az általa okozott vérszegénység gyakori tünetei:- szédülés,- alacsony vérnyomás,- szapora pulzus,- sápadtság,- gyenge fizikai és szellemi teljesítmény,- hajhullás.Mindezek hatékony kezelésére szolgál ez a régóta jól bevált vastabletta...
3.599 Ft
Nettó ár:3.599 Ft
Model: SAJAT1006117
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, a vashiány megelőzésére.A Kräuterblut-S-szirup elsősorban organikusan kötődő kétértékű vasat és gyógynövénykivonatokat tartalmaz, amelyek a vérképződést segítik, a B-vitamin-csoport tagjaival kiegészítve...
4.462 Ft
Nettó ár:4.462 Ft
Model: SAJAT1008771
Az egészséges vérhez szükség van bizonyos ásványi anyagokra és tápanyagokra.Ezeket az egészséges étrend tartalmazza.Azonban néha a test nem tudja megfelelően kivonni vagy beépíteni ezeket az alapvető tápanyagokat, ami veszélyezteti az egészséges vérsejtek kialakulását és a megfelelő keringés fenntar..
4.858 Ft
Nettó ár:4.858 Ft
Model: SAJAT1019443
Az oxigén és a széndioxid szállításában játszik kiemelkedő szerepet, mivel a vér hemoglobinjának egyik alkotó eleme, így az oxigénnek az egyes sejtekhez történő, és a széndioxidnak az egyes sejtektől való elszállításában segédkezik.Az izmok vörös festékanyagának és bizonyos enzimek keletkezéséhez sz..
4.800 Ft
Nettó ár:4.800 Ft
Model: SAJAT1009873
A kétértékű vasat tartalmazó IronVITAL F segít a napi vasszükséglet biztosításában.Ez a forma az emberi szervezetben könnyen felszívódik.A vas vörösvérsejtek előállításához, a szervek és az izmok oxigénellátásához szükséges.A vas ezen kívül számos, a sejtek anyagcseréjét szabályozó enzimben megtalál..
5.389 Ft
Nettó ár:5.389 Ft
Model: SAJAT1019806
A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobinképződéshez.A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. A vas hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és a normál szellemi műkö..
2.900 Ft
Nettó ár:2.900 Ft
Model: SAJAT1015888
A vas komplex összetevői elősegítik a vas felszívódását és hasznosulását, ezzel hozzájárulnak a normális vérképződéshez. A vas nélkülözhetetlen a vérképzésh..
1.344 Ft
Nettó ár:1.344 Ft
Mutasd 1 tól 12 -ig 18 (2 oldalakat)