Menü
Your Cart

Ekcéma, atópiás dermatitis

Az ekcéma vagy más szóval dermatitisz, a leggyakoribb, számos ember életét megnehezítő, a bőr gyulladásával járó betegség.

Ekcéma esetén a bőr eleinte kipirosodik, viszket, apró hólyagok alakulnak ki rajta, majd a vakarás következtében apró sebek, pörkök, illetve hámlás jelenik meg.

Az ekcémákat két nagy csoportra oszthatjuk: az exogén ekcémákat külső, környezeti hatások okozzák, a bőrre kívülről rákerülő allergének bőrgyulladást váltanak ki. 

Az endogén ekcémák esetén egyedi hajlam, fogékonyság szükséges a bőrtünetek kialakulásához. Ide soroljuk pl. az atópiás dermatitiszt, amelynek során az ekcémás bőrtünetek általában már csecsemő-vagy gyermekkorban megjelennek. Az atópiás dermatitiszt jellemzi a krónikusan fennálló bőrgyulladás, amely bőrszárazsággal, gyulladással, intenzív viszketéssel és gyakori fellángolásokkal jár együtt.

Ezekben az esetekben nagyon fontos a megfelelő bőrápolás, speciális fürdetőszerek használata, a kiszáradást megakadályozó, megfelelő bőrápoló, hidratáló, bőrzsírozó kenőcs rendszeres alkalmazása. Enyhe tünetek esetén ez önmagában is megfelelő lehet a tünetmentes állapot fenntartására. Erősebb bőrtünetek esetén azonban orvos által felírt helyi kezelést kell alkalmazni.

Model: SAJAT1020172
A Bepanthen Sensiderm krém enyhíti a viszketést, és segíti elő a bőr természetes védőrétegének regenerációját, ezáltal a bőr gyógyulását és a viszkető érzés megszűn&ea..
2.990 Ft
Nettó ár:2.990 Ft
Model: SAJAT1022952
Segítség az ekcéma tüneteire, szteroidok nélkül.A Bepanthen Sensiderm krém segítséget jelent az atópiás dermatitisz, ekcéma okozta bőrirritáció esetén.- Enyhíti a viszketést, ki..
5.438 Ft
Nettó ár:5.438 Ft
Model: SAJAT1010671
Az eXXema Repair termékek az ekcéma tüneteinek enyhítésére készültek. Nem tartalmaznak hormonokat, azok ugyanis károsítják a bőr immunrendszerét, ezzel csökkentik a természetes védekező képess&e..
3.637 Ft
Nettó ár:3.637 Ft
Model: SAJAT1032671
A Glutaderma Krém olyan hidratáló bőrápoló termék, melyet kifejezetten az ekcémára hajlamos bőrre fejlesztettünk ki. Számos hasznos összetevője támogatja a bőr normál funkcióit, emellett kiemelten hidrat&a..
2.690 Ft
Nettó ár:2.690 Ft
Brand: La Roche-Posay Model: SAJAT1031566
A Lipikar Eczema MED Cream az ekcémás tüneteket gyorsan enyhítő orvostechnikai eszköz a gyulladásért felelős baktériumok ellen. Az ekcéma tünetei: bőrgyulladás, irritáció, viszketés, bőrpír, szá..
9.490 Ft
Nettó ár:9.490 Ft
Model: SAJAT1014138
A Sanatopic folyékony szappan kíméletesen tisztítja a kiszáradásra hajlamos bőrt. Színét a benne lévő azulén adja (mely a kamilla tisztított hatóanyaga), ezen kívül színező vagy illatanyagot nem tartalmaz.Használhatjuk kézmosáshoz, zuhanyozáshoz, fürdéshez, sőt, hajmosáshoz is...
1.528 Ft
Nettó ár:1.528 Ft
Mutasd 1 tól 6 -ig 6 (1 oldalakat)