Menü
Your Cart

Szemölcs, tyúkszem, vízhólyag

A legtöbb szemölcs HPV (humán papilloma vírus) fertőzés által jön létre.

A HPV vírusoknak több mint 70 fajtáját ismerik, ezek közül minden altípus más-más bőrtünetet okoz. A szemölcsök formája függ a bőr állapotától, a HPV vírus típusától és attól is, hogy hol alakul ki. Leggyakrabban az ujjakon, kézháton jelennek meg, de arcon és a nemi szerveken is előfordulnak. Az orvos fagyasztással, sebészeti úton, elektromos- vagy lézerkéssel tüntetheti el őket. A kézen és lábon levő szemölcsök eltávolítására otthoni használatra szemölcsirtó szerek helyi alkalmazását ajánlják. A legnépszerűbb gyógymód a szalicilsavas készítmények szemölcsre való felvitele, de a vérehulló fecskefű tejnedve is szemölcsirtó hatású.

A tyúkszem jellegzetes kúp alakú bőrkeményedés, egy bőrtüske, amelyik a nagyságához képest aránytalan fájdalmat képes okozni, mivel bemélyedő hegyével érzékeny idegeket érint.

A patikákban kapható tyúkszemirtó készítmények, tapaszok kettős hatásúak: párnás kialakításukkal csökkentik a fájdalmat, a bennük lévő hatóanyag hidratálja és puhítja a bőrkeményedést és hámlasztó hatást fejt ki. A felpuhult tyúkszem fokozatos dörzsöléssel, reszeléssel távolítható el, makacsabb esetben pedikűrösök, vagy szakorvosok segítségét kérhetjük. 

A vízhólyag a bőr legfelső rétegében és az alatta található rétegek között kialakuló, folyadékkal teli tömlő.

Nem víz található benne, hanem áttetsző plazma. Akkor alakul ki, ha a bőr kidörzsölődik, vagyis egy kisebb területen folyamatos, ismétlődő sérülés, nyomás éri. Gyakori a lábon, a kézen és az ujjakon. Amennyiben a vízhólyag nem fájdalmas, nem akadályozza a járást vagy a fogást, akkor nem érdemes hozzányúlni. Puha vízhólyag tapasz használata csökkenti a kellemetlen tüneteket. Forduljunk orvoshoz, ha a vízhólyag nem gyógyul, a korábbi tiszta folyadék helyén genny gyűlik össze, vagy ha a vízhólyag környéke kivörösödik.

Model: SAJAT1004390
Az egyszerű és hatékony megoldás a szemölcsök ellenAz egyszerű szemölcsök ecetsavtartalmú készítményekkel, pl. Acetocaustinnal otthon is kezelhetők. Kiújulás esetén azonban orvosi vizsgálat szük..
4.590 Ft
Nettó ár:4.590 Ft
Model: SAJAT1016693
Tyúkszemirtó kenőccsel átitatott tapasz, puha és ultravékony szövetből.Fő alkotóelem: szalicilsav. Hatásosan távolít el minden fajta tyúkszemet anélkül, hogy fájdalmat okozna. Megfelel..
1.795 Ft
Nettó ár:1.795 Ft
Model: SAJAT1031155
A COMPEED® tapasz úgy viselkedik, mint egy második bőr, ezáltal támogatja a természetes nedvességegyensúlyt: . Véd és kipárnáz a kidörzsölődés és nyomódás ellen. . Azonnal enyh&ia..
2.755 Ft
Nettó ár:2.755 Ft
Model: SAJAT1005212
A COMPEED® Vízhólyagtapaszt a vízhólyagra kell helyezni, ahol második bőrrétegként mentesíti a bőrfelületet a nyomás és fájdalom alól.Védi a bőrt a víztől, szennyeződésektől é..
2.793 Ft
Nettó ár:2.793 Ft
Model: SAJAT1031156
Teljeskörű megoldás a vízhólyagra Teljeskörű megoldás* a lábfejen keletkezett vízhólyagra; legnépszerűbb vízhólyag tapaszainkat tartalmazza. A csomagban..
3.061 Ft
Nettó ár:3.061 Ft
Model: SAJAT1023849
Különösen alkalmas szemölcsös (verruca vulgaris) és tyúkszemes (calvus pedis) bőr ápolására.3 g vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) 30 ml alkoholos oldatban.Ne alkalmazza a készítmény ható..
2.690 Ft
Nettó ár:2.690 Ft
Model: SAJAT1015243
Vérehulló fecskefűGyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amely szemölcs és tyúkszem eltávolítására szolgál.A készítmény hatását szakirodalmi adatok igazolják. 30 ml kivonat 3 g vérehulló fecskefű hajtásrészének alkoholos kivonatát tartalmazza...
4.290 Ft
Nettó ár:4.290 Ft
Model: SAJAT1005438
Ifjúkori szemölcs kezelésére orvosilag alkalmasnak talált gyógyhatású készítmény. Összetételét képező növényi savakat a népgyógyászat régóta sikeresen alkalmazza szemölcsök megszüntetésére...
4.690 Ft
Nettó ár:4.690 Ft
Model: SAJAT1016678
A Hansaplast SOS Vízhólyagtapasz gyorsan enyhíti a fájdalmat és biztonságosan elzárja az érintett területet a piszoktól és baktériumoktól. A hidrokolloid technológia segít, hogy a vízhólyagok gyorsabban begyógyuljanak.Extra erős tapadása napokig a helyén tartja a tapaszt. Ideális a sarkakon történ..
2.999 Ft
Nettó ár:2.999 Ft
Model: SAJAT1005817
A Hansaplast Tyúkszemtapasz enyhíti a nyomástól keletkező fájdalmat és a súrlódást, valamint segít megszüntetni a tyúkszemet. A lágy, integrált filckarika körülpárnázza az érintett területet, miközben a benne található szalicilsav puhítja a tyúkszemet a jobb eltávolítás érdekében...
1.299 Ft
Nettó ár:1.299 Ft
Model: SAJAT1030695
A HeltiQ Skin Tags eltávolítja a fibrómát a nyakról, a hónalj és a mell alatti területről egy megbízható fagyasztási módszerrel (krioterápiával). Bőrgyógyászok által is alka..
6.990 Ft
Nettó ár:6.990 Ft
Model: SAJAT1018514
Az INFECTODELL oldatot külsőleg alkalmazzuk molluscumok ecsetelésére (molluscum contagiosum), Az INFECTODELL oldat feloldja a vírussal fertőzött sejteket, egy védekezési reakciót indít el a bőrben, mely a molluscumok gyógyulásához vezet. A kezelés következtében egy kis felületen fájdalommentes gyull..
4.329 Ft
Nettó ár:4.329 Ft
Mutasd 1 tól 12 -ig 23 (2 oldalakat)