Menü
Your Cart

Szemölcs, tyúkszem, vízhólyag

A legtöbb szemölcs HPV (humán papilloma vírus) fertőzés által jön létre.

A HPV vírusoknak több mint 70 fajtáját ismerik, ezek közül minden altípus más-más bőrtünetet okoz. A szemölcsök formája függ a bőr állapotától, a HPV vírus típusától és attól is, hogy hol alakul ki. Leggyakrabban az ujjakon, kézháton jelennek meg, de arcon és a nemi szerveken is előfordulnak. Az orvos fagyasztással, sebészeti úton, elektromos- vagy lézerkéssel tüntetheti el őket. A kézen és lábon levő szemölcsök eltávolítására otthoni használatra szemölcsirtó szerek helyi alkalmazását ajánlják. A legnépszerűbb gyógymód a szalicilsavas készítmények szemölcsre való felvitele, de a vérehulló fecskefű tejnedve is szemölcsirtó hatású.

A tyúkszem jellegzetes kúp alakú bőrkeményedés, egy bőrtüske, amelyik a nagyságához képest aránytalan fájdalmat képes okozni, mivel bemélyedő hegyével érzékeny idegeket érint.

A patikákban kapható tyúkszemirtó készítmények, tapaszok kettős hatásúak: párnás kialakításukkal csökkentik a fájdalmat, a bennük lévő hatóanyag hidratálja és puhítja a bőrkeményedést és hámlasztó hatást fejt ki. A felpuhult tyúkszem fokozatos dörzsöléssel, reszeléssel távolítható el, makacsabb esetben pedikűrösök, vagy szakorvosok segítségét kérhetjük. 

A vízhólyag a bőr legfelső rétegében és az alatta található rétegek között kialakuló, folyadékkal teli tömlő.

Nem víz található benne, hanem áttetsző plazma. Akkor alakul ki, ha a bőr kidörzsölődik, vagyis egy kisebb területen folyamatos, ismétlődő sérülés, nyomás éri. Gyakori a lábon, a kézen és az ujjakon. Amennyiben a vízhólyag nem fájdalmas, nem akadályozza a járást vagy a fogást, akkor nem érdemes hozzányúlni. Puha vízhólyag tapasz használata csökkenti a kellemetlen tüneteket. Forduljunk orvoshoz, ha a vízhólyag nem gyógyul, a korábbi tiszta folyadék helyén genny gyűlik össze, vagy ha a vízhólyag környéke kivörösödik.

Model: SAJAT1004390
Az egyszerű és hatékony megoldás a szemölcsök ellen Az egyszerű szemölcsök ecetsavtartalmú készítményekkel, pl. Acetocaustinnal otthon is kezelhetők. Kiújulás esetén azonban orvosi vizsgálat szük..
3.460 Ft
Nettó ár:3.460 Ft
Model: SAJAT1005212
A COMPEED® Vízhólyagtapaszt a vízhólyagra kell helyezni, ahol második bőrrétegként mentesíti a bőrfelületet a nyomás és fájdalom alól. Védi a bőrt a víztől, szennyeződésektől é..
2.081 Ft
Nettó ár:2.081 Ft
Model: SAJAT1023849
Különösen alkalmas szemölcsös (verruca vulgaris) és tyúkszemes (calvus pedis) bőr ápolására. 3 g vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) 30 ml alkoholos oldatban. Ne alkalmazza a készítmény ható..
1.887 Ft
Nettó ár:1.887 Ft
Model: SAJAT1015243
Vérehulló fecskefű Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amely szemölcs és tyúkszem eltávolítására szolgál.A készítmény hatását szakirodalmi adatok igazolják.  30 ml kivonat 3 g vérehulló fecskefű hajtásrészének alkoholos kivonatát tartalmazza...
2.786 Ft
Nettó ár:2.786 Ft
Model: SAJAT1005438
Ifjúkori szemölcs kezelésére orvosilag alkalmasnak talált gyógyhatású készítmény. Összetételét képező növényi savakat a népgyógyászat régóta sikeresen alkalmazza szemölcsök megszüntetésére...
2.574 Ft
Nettó ár:2.574 Ft
Model: SAJAT1002827
- Szemölcsvírus-fertőzés hatásos kezelésére - Ajak- és nemi szervi herpesz kezelésére - Gátolja a hólyagképződést, csillapítja a viszketést, enyhíti a fájdalomérzé..
8.952 Ft
Nettó ár:8.952 Ft
Model: SAJAT1016678
A Hansaplast SOS Vízhólyagtapasz gyorsan enyhíti a fájdalmat és biztonságosan elzárja az érintett területet a piszoktól és baktériumoktól. A hidrokolloid technológia segít, hogy a vízhólyagok gyorsabban begyógyuljanak. Extra erős tapadása napokig a helyén tartja a tapaszt. Ideális a sarkakon történ..
1.750 Ft
Nettó ár:1.750 Ft
Model: SAJAT1005817
A Hansaplast Tyúkszemtapasz enyhíti a nyomástól keletkező fájdalmat és a súrlódást, valamint segít megszüntetni a tyúkszemet. A lágy, integrált filckarika körülpárnázza az érintett területet, miközben a benne található szalicilsav puhítja a tyúkszemet a jobb eltávolítás érdekében...
944 Ft
Nettó ár:944 Ft
Model: SAJAT1018514
Az INFECTODELL oldatot külsőleg alkalmazzuk molluscumok ecsetelésére (molluscum contagiosum), Az INFECTODELL oldat feloldja a vírussal fertőzött sejteket, egy védekezési reakciót indít el a bőrben, mely a molluscumok gyógyulásához vezet. A kezelés következtében egy kis felületen fájdalommentes gyull..
3.126 Ft
Nettó ár:3.126 Ft
Model: SAJAT1026411
Hatóanyag: triklór-ecetsav A tapasz a tenyéren és talpon található szemölcsök eltávolítására szolgáló orvosi kötszer, amelyben a leghatékonyabb hámosítóanyag talál..
1.304 Ft
Nettó ár:1.304 Ft
Mutasd 1 tól 12 -ig 26 (3 oldalakat)