A téli hideg hónapok próbára teszik a szervezetünket, kívül és belül is. Általában ilyenkor küzdünk a legtöbb betegséggel, megfázással, náthával, influenzával, és a különböző vírusokkal. Illetve a tartós hideg levegő a szabadon lévő bőrfelületeknek sem tesz jót. Ebben a blogunkban hoztunk nektek 5 olyan készítményt, amelyek egy kicsit könnyebbé tehetik a téli mindennapokat. Ismerjétek meg őket!

Eucerin SOS Ajakbalzsam (10 ml)

A száj az egyik olyan testrészünk, amit nehezebb eltakarni egy téli séta során. Ráadásul az ajkaink általában nedvesek a folyamatos nyáltermelés miatt, így ez az első bőrfelület, ami kiszárad, ha a szabadba megyünk. Az Eucerin SOS Ajakbalzsam azonnal, intenzíven ápolja a száraz ajkakat, ráadásul illatanyag-, tartósítószer-, és színezőanyag-mentes. A benne található licochalcone enyhíti az irritációt, és csökkenti a hideg okozta pirosságot is, míg a ligetszépeolaj helyreállítja az ajkak természetes védelmét.

Uriage Termál csomag - kézkrém + ajakápoló (30 ml + 4 g)

Télen sokan nem hordanak kesztyűt, ami azt jelenti, hogy a kezük, hasonlóan az ajkakhoz, gyorsan ki fog száradni. Érdemes ezért egy kézkrémet mindig a táskában tartani, de fontos, hogy nem mindegy, milyen az a krém! Egy rossz minőségű készítmény még akár problémát is okozhat a későbbiekben, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy csak jó minőségű kézkrémet használjatok. Ilyen például az Uriage prémium minőségű Termál krémje, amely hosszasan táplálja, hidratálja a bőrt, és pótolja a hidrolipid réteget. Használat után azonnal felszívódik, így nem hagy maga után olajos, ragacsos réteget. Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően kifejezetten irritált, vörösödő kezekre ajánljuk.

Ha a fenti linkre kattintasz, akkor a kéz-, és ajakápolásról egyszerre tudsz gondoskodni, hiszen a Termál kézkrém mellett ebben a csomagban egy ’Stick Lévres’ ajakápoló stiftet is találsz.

Bioderma Biphase kétfázisú kézfertőtlenítő és kézápoló (100 ml)

A megfelelő higiénia és a kézfertőtlenítés soha nem volt elhanyagolható, azonban az élet úgy hozta, hogy egy ideje kiemelt szerepet kell szánnunk ennek. Bárhová bemegyünk, a bejáratoknál kézfertőtlenítő oldatokkal találkozunk, ami az általános higiénia szempontjából remek, azonban a folyamatos használat sajnos próbára teszi a kezünket. A Bioderma ezért kifejlesztette a Biphase nevű készítményét, ami a vírusok, baktériumok, és gombák 99,9%-át elpusztítja, miközben azonnal hidratálja a bőrt, és védi a lipidjeit. Ha van a táskádban egy ilyen, nem kell aggódnod, sem a hideg levegő, sem pedig a különböző kézfertőtlenítő oldatok okozta szárazság miatt. Ráadásul már 3 éves kortól használható.

Uriage Baba Cold Cream tápláló védőkrém (75 ml)

Ha már a gyermekeket említettük, fontos megjegyezni, hogy télen az ő bőrük is kiemelt odafigyelést igényel. Egy-egy hosszú séta a hidegben könnyedén kiszáríthatja a babák és gyermekek arcbőrét, ezért a szülőknek érdemes használnia az Uriage Baba Cold védőkrémet. A készítménnyel akár séta előtt is bekenhetjük a kicsik pofiját, de hazaérkezéskor minden esetben ajánlott, hogy elkerüljük a viszketést, irritációt, és a pirosodást.

Eurovit Oliva-D 3000 NE Forte kapszula (60 db)

A D-vitamin elengedhetetlen az emberi szervezet számára, a nyári hónapokban pedig a napsugarakkal természetes módon elérhető a megfelelő mennyiség. Télen azonban, amikor kevesebb a napsütéses órák száma, és nem töltünk annyi időt a szabadban, érdemes táplálékkiegészítőkkel pótolni a hiányt. A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, az Eurovit Oliva-D Forte pedig 66,7% extra szűz olívaolajat tartalmaz, így a D-vitamint előre oldott, a szervezet számára hasznosítható formában tudjuk bevinni.