Menü
Your Cart

Kedves Betegeink, Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kígyó Patika a veszélyhelyzet ideje alatt is minden nap 08:00 – 20:00 óra között nyitva tart.

Kígyó Webpatika blog RSS Feed

11 Feb Hogyan válasszunk a babakozmetikumok közül?
PGy 0 145
A baba bőre vékonyabb, különösen érzékeny, ezt tudja minden szülő és nagyszülő. Éppen ezért fontos, hogy csakis olyan hatások érjék, amelyekre jól reagál a csöppség, ez igaz a ruhák esetében az anyagukra és a mosószerre, bőrápolásnál pedig a babakozmetikumokra. Már a legkisebbek bőrének is szüksége van az ápolásra, de nem mindegy, milyen szerekkel ..
29 Jan Nehezen megy a fogyás? Mutatunk négy természetes készítményt, ami megkönnyíti a dolgod!
PGy 0 134
Az újévi fogadalmak jelentős része vonatkozik a fogyásra. A lendület az első hetekben megvan, aztán jönnek a nehézségek, segítség nélkül pedig a többség feladja a küzdelmet. Van azonban megoldás: azok a természetes készítmények, amelyek segítenek véghezvinni az elhatározást, támogatják a súlyvesztést és a test egészségét. Ezek közül mutatunk be nég..
19 Jan Hogyan alakítsunk ki egészséges szokásokat?
PGy 0 138
Az egészséges életmód megteremtéséhez a mindennapok szokásain keresztül vezet az út. Ha változtatni akarunk a ritmusunkon, az csak átgondoltan, kitartással érhető el. A megfelelő táplálkozás, a sportos életmód és az elegendő pihenés összehangolása tervezés kérdése, amelyben alaposnak kell lenni. Ebben segítünk néhány tanáccsal.„Szeretnék egészséges..
02 Jan Nem mindig elég a napsütés, avagy ezt teszi velünk a D-vitamin hiánya
PGy 0 222
Szervezetünk számára a D-vitamin fontos összetevő. Jó hír, hogy mindössze napsütésre van szükség, hogy a testünk megtermelje a szükséges mennyiséget, ám így is kialakulhat hiány, ami további súlyos problémákhoz vezethet. Összeszedtük ennek okait és okozatait, valamint azt is, hogyan pótolható a szervezet számára a megfelelő mennyiség.Mit kell tudni..
16 Dec Hogyan ápoljam tudatosan a hajamat, a bőrömet és a körmeimet?
PGy 0 282
A haj, a bőr, valamint a köröm ápoltságának megőrzéséhez a legfontosabb az egészséges táplálkozás, ám léteznek komplex készítmények is, amelyek képesek mindhárom területet ellátni a megfelelő vitaminokkal és tápanyagokkal. Télen a legfontosabb, hogy mindhárom területet védjük a sejteket megviselő extrém hideggel szemben.A haj egészsége belülről fak..
26 Nov Öt gyakori téli betegség – tippeket adunk a megelőzéshez
PGy 0 330
Itt a tél: reggelente már csípős fagy fogadja a meleg otthonból dolgozni és iskolába induló embereket. A hideg idő beálltával több olyan betegség fenyeget, amely leginkább a téli hónapokhoz köthető. Ezek megelőzéséért tudatos hozzáállással sokat tehetünk.1. Megfázás, meghűlés, náthaA fenti három kifejezés nem ugyanazt a betegséget jelöli, ám elég r..
11 Nov Miért hasznos a táplálékkiegészítők használata?
PGy 0 335
A táplálékkiegészítők segítenek a szervezetnek pótolni a nem megfelelő étkezés miatt kimaradt vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Vigyázni kell azonban, mert az ellenőrizetlen termékekkel ártunk magunknak.A legfontosabb, amit tudni kell a táplálékkiegészítőkről, más néven étrend-kiegészítőkről, hogy nem minősülnek gyógyszernek. Ettől függ..
28 Oct Mit tehetünk a téli fáradtság ellen?
PGy 0 548
Rendezett alvásidő, kiegyensúlyozott táplálkozás, folyamatos vitaminpótlás, rendszeres testmozgás – ezek az összetevők segítenek elkerülni a sötét, hideg időjáráshoz köthető téli fáradtságot, amely az emberek 97 százalékánál okozhat problémát. Kiemelt jelentősége van ilyenkor is a D-vitaminnak.Téli fáradtság, fáradékonyság. Sokaknál minden évben vi..
15 Oct Öt tipp, hogy télen is megfelelően óvjuk a bőrünket
PGy 0 355
A téli körülmények megviselik az emberi szervezetet, igaz ez a bőrünkre is. Az extrém hideg, a napszakokkal járó hőmérsékletingadozás, a fűtéshez társuló mellékhatások megterhelik a bőrt, ezek ellen védekezni kell. Szerencsére megvannak a megfelelő módszerek, hogy télen is puha maradjon az arc és a kéz, ezeket foglaltuk össze. Ha a téli időszak bőr..
23 Sep Mit tehetünk a mindennapok során szemünk védelméért?
PGy 0 332
A látásromlás részben lehet örökletes, ám sokan a helytelen életmódjukkal segítenek rá ezen érzékszervük károsodására. Pedig a mindennapi életünk során is rengeteget tehetünk a szemünk épségéért – ezeket a módszereket foglaltuk össze. A szem talán a legfontosabb érzékszervünk, mégsem vigyázunk rá eléggé. Csak körbe kell nézni a családban, baráti tá..
09 Sep Elrajtolt a tanév – így erősítsd gyermeked immunrendszerét
PGy 0 289
Speciális körülmények között, járványhelyzetben indult a 2020–2021-es tanév az óvodákban és iskolákban, így most kiemelkedően fontos, hogy a gyermekek ellenálló immunrendszerrel vegyenek részt a közösségek életében. Ennek megerősítésére több hatékony módszer létezik, ezeket foglaltuk össze. A tanév első időszaka kiemelt jelentőségű egy kisgyermek s..
26 Aug Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb C-vitamint?
PGy 0 464
A vitaminok „családjának” legismertebb tagja a C-vitamin, amelyet a skorbut elleni küzdelem során fedezett fel az emberiség bő egy évszázaddal ezelőtt, majd ennek a biológiai hatásait tanulmányozta a szegedi Nobel-díjas, Szent-Györgyi Albert is. Azt talán nem kell magyarázni, mennyire fontos a szedése, arról azonban megéri beszélni, mi alapján vála..
Mutasd 1 tól 12 -ig 47 (4 oldalakat)