Menü
Your Cart
Kedves Betegeink, Vásárlóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kígyó Patika a veszélyhelyzet ideje alatt is minden nap 8:00 – 20:00 óra között nyitva tart.

Kígyó Webpatika blog RSS Feed

26 Nov Öt gyakori téli betegség – tippeket adunk a megelőzéshez
Pgyuri 0 60
Itt a tél: reggelente már csípős fagy fogadja a meleg otthonból dolgozni és iskolába induló embereket. A hideg idő beálltával több olyan betegség fenyeget, amely leginkább a téli hónapokhoz köthető. Ezek megelőzéséért tudatos hozzáállással sokat tehetünk.1. Megfázás, meghűlés, náthaA fenti három kifejezés nem ugyanazt a betegséget jelöli, ám elég r..
11 Nov Miért hasznos a táplálékkiegészítők használata?
Pgyuri 0 166
A táplálékkiegészítők segítenek a szervezetnek pótolni a nem megfelelő étkezés miatt kimaradt vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Vigyázni kell azonban, mert az ellenőrizetlen termékekkel ártunk magunknak.A legfontosabb, amit tudni kell a táplálékkiegészítőkről, más néven étrend-kiegészítőkről, hogy nem minősülnek gyógyszernek. Ettől függ..
28 Oct Mit tehetünk a téli fáradtság ellen?
Pgyuri 0 46
Rendezett alvásidő, kiegyensúlyozott táplálkozás, folyamatos vitaminpótlás, rendszeres testmozgás – ezek az összetevők segítenek elkerülni a sötét, hideg időjáráshoz köthető téli fáradtságot, amely az emberek 97 százalékánál okozhat problémát. Kiemelt jelentősége van ilyenkor is a D-vitaminnak.Téli fáradtság, fáradékonyság. Sokaknál minden évben vi..
15 Oct Öt tipp, hogy télen is megfelelően óvjuk a bőrünket
Pgyuri 0 255
A téli körülmények megviselik az emberi szervezetet, igaz ez a bőrünkre is. Az extrém hideg, a napszakokkal járó hőmérsékletingadozás, a fűtéshez társuló mellékhatások megterhelik a bőrt, ezek ellen védekezni kell. Szerencsére megvannak a megfelelő módszerek, hogy télen is puha maradjon az arc és a kéz, ezeket foglaltuk össze. Ha a téli időszak bőr..
23 Sep Mit tehetünk a mindennapok során szemünk védelméért?
Pgyuri 0 228
A látásromlás részben lehet örökletes, ám sokan a helytelen életmódjukkal segítenek rá ezen érzékszervük károsodására. Pedig a mindennapi életünk során is rengeteget tehetünk a szemünk épségéért – ezeket a módszereket foglaltuk össze. A szem talán a legfontosabb érzékszervünk, mégsem vigyázunk rá eléggé. Csak körbe kell nézni a családban, baráti tá..
09 Sep Elrajtolt a tanév – így erősítsd gyermeked immunrendszerét
Pgyuri 0 231
Speciális körülmények között, járványhelyzetben indult a 2020–2021-es tanév az óvodákban és iskolákban, így most kiemelkedően fontos, hogy a gyermekek ellenálló immunrendszerrel vegyenek részt a közösségek életében. Ennek megerősítésére több hatékony módszer létezik, ezeket foglaltuk össze. A tanév első időszaka kiemelt jelentőségű egy kisgyermek s..
26 Aug Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb C-vitamint?
Pgyuri 0 373
A vitaminok „családjának” legismertebb tagja a C-vitamin, amelyet a skorbut elleni küzdelem során fedezett fel az emberiség bő egy évszázaddal ezelőtt, majd ennek a biológiai hatásait tanulmányozta a szegedi Nobel-díjas, Szent-Györgyi Albert is. Azt talán nem kell magyarázni, mennyire fontos a szedése, arról azonban megéri beszélni, mi alapján vála..
12 Aug Dübörög a parlagfűszezon – így védekezzen az allergia ellen
Pgyuri 0 1232
Elkezdődött a parlagfűszezon csúcsidőszaka – az ehhez kapcsolódó allergiás reakciók kétmillió magyart érintenek kellemetlenül. Összefoglaltuk, milyen eredményes módszerek léteznek egyrészt a megelőzésre, másrészt a tünetek hatékony kezelésére.A Nemzeti Népegészségügyi Központ kiadta a kétmillió magyar életét meghatározó jelzését: 2020-ban is elkezd..
29 Jul Szúnyogcsípések kezelése, avagy mit tehetsz az X-en túl
Pgyuri 0 537
A 2020-as nyár szúnyoginvázióval telik hazánk legtöbb szegletében. A helyzet rosszabb lett az utóbbi évekhez képest, a Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetségének elnöke szerint azért, mert a nálunk használt, kémiai szerekkel történő irtás nem hatékony, illetve sokan nincsenek tisztában azzal, mit tehetnek otthon a megelőzés érdekében. Ebben segítün..
17 Jul Hogyan védekezzünk a napégés ellen?
Pgyuri 0 386
A nyári időszak minden bőrtípusú ember számára a napégés elleni védekezésről szól – sokan elfelejtik, hogy nem csupán a strandon, de otthon, a kertben is oda kell figyelni a megelőzésre. Segítünk néhány tippel, hogyan lehet elkerülni a problémát, de azt is eláruljuk, mit kell tenni, ha rákvörösre égünk a napon. A legfontosabb: a megelőzésAki odafig..
13 Jul Zolnay Kriszta gyógyszerész elárulta a jó patika receptjét
Pgyuri 0 230
Változóban van Magyarországon, de Európában is a patikák funkciója és a gyógyszerészek szerepe. Az orvos-patikus családból induló, a szegedi egyetemen gyógyszerész diplomát szerző, az itteni Kígyó Patika tulajdonosaként ismert, a Londonban évekig gyógyszerképviseleti céget vezető, Budapesten a Richter Nyrt. igazgatósági tagjaként dolgozó szakembert..
12 Mar A megrendelésekkel kapcsolatos tájékoztatónk, és tanácsaink a koronavírus-járvány kapcsán
Pgyuri 0 934
Tisztelt Megrendelőink! A koronavírus okozta helyzet kapcsán a rendelésekkel és kiszállításokkal kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk: Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban és teljességgel megküldjük rendeléseiket.Beszállítóink kapacitásának függvényében igyekszünk minden megrendelt terméket elküldeni, de előfordulh..
Mutasd 1 tól 12 -ig 42 (4 oldalakat)