Menü
Your Cart

Kígyó Webpatika blog RSS Feed

23 Sep Mit tehetünk a mindennapok során szemünk védelméért?
Pgyuri 0 49
A látásromlás részben lehet örökletes, ám sokan a helytelen életmódjukkal segítenek rá ezen érzékszervük károsodására. Pedig a mindennapi életünk során is rengeteget tehetünk a szemünk épségéért – ezeket a módszereket foglaltuk össze. A szem talán a legfontosabb érzékszervünk, mégsem vigyázunk rá eléggé. Csak körbe kell nézni a családban, baráti tá..
09 Sep Elrajtolt a tanév – így erősítsd gyermeked immunrendszerét
Pgyuri 0 164
Speciális körülmények között, járványhelyzetben indult a 2020–2021-es tanév az óvodákban és iskolákban, így most kiemelkedően fontos, hogy a gyermekek ellenálló immunrendszerrel vegyenek részt a közösségek életében. Ennek megerősítésére több hatékony módszer létezik, ezeket foglaltuk össze. A tanév első időszaka kiemelt jelentőségű egy kisgyermek s..
26 Aug Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb C-vitamint?
Pgyuri 0 304
A vitaminok „családjának” legismertebb tagja a C-vitamin, amelyet a skorbut elleni küzdelem során fedezett fel az emberiség bő egy évszázaddal ezelőtt, majd ennek a biológiai hatásait tanulmányozta a szegedi Nobel-díjas, Szent-Györgyi Albert is. Azt talán nem kell magyarázni, mennyire fontos a szedése, arról azonban megéri beszélni, mi alapján vála..
12 Aug Dübörög a parlagfűszezon – így védekezzen az allergia ellen
Pgyuri 0 788
Elkezdődött a parlagfűszezon csúcsidőszaka – az ehhez kapcsolódó allergiás reakciók kétmillió magyart érintenek kellemetlenül. Összefoglaltuk, milyen eredményes módszerek léteznek egyrészt a megelőzésre, másrészt a tünetek hatékony kezelésére.A Nemzeti Népegészségügyi Központ kiadta a kétmillió magyar életét meghatározó jelzését: 2020-ban is elkezd..
29 Jul Szúnyogcsípések kezelése, avagy mit tehetsz az X-en túl
Pgyuri 0 424
A 2020-as nyár szúnyoginvázióval telik hazánk legtöbb szegletében. A helyzet rosszabb lett az utóbbi évekhez képest, a Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetségének elnöke szerint azért, mert a nálunk használt, kémiai szerekkel történő irtás nem hatékony, illetve sokan nincsenek tisztában azzal, mit tehetnek otthon a megelőzés érdekében. Ebben segítün..
17 Jul Hogyan védekezzünk a napégés ellen?
Pgyuri 0 316
A nyári időszak minden bőrtípusú ember számára a napégés elleni védekezésről szól – sokan elfelejtik, hogy nem csupán a strandon, de otthon, a kertben is oda kell figyelni a megelőzésre. Segítünk néhány tippel, hogyan lehet elkerülni a problémát, de azt is eláruljuk, mit kell tenni, ha rákvörösre égünk a napon. A legfontosabb: a megelőzésAki odafig..
13 Jul Zolnay Kriszta gyógyszerész elárulta a jó patika receptjét
Pgyuri 0 163
Változóban van Magyarországon, de Európában is a patikák funkciója és a gyógyszerészek szerepe. Az orvos-patikus családból induló, a szegedi egyetemen gyógyszerész diplomát szerző, az itteni Kígyó Patika tulajdonosaként ismert, a Londonban évekig gyógyszerképviseleti céget vezető, Budapesten a Richter Nyrt. igazgatósági tagjaként dolgozó szakembert..
12 Mar A megrendelésekkel kapcsolatos tájékoztatónk, és tanácsaink a koronavírus-járvány kapcsán
Pgyuri 0 851
Tisztelt Megrendelőink! A koronavírus okozta helyzet kapcsán a rendelésekkel és kiszállításokkal kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk: Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban és teljességgel megküldjük rendeléseiket.Beszállítóink kapacitásának függvényében igyekszünk minden megrendelt terméket elküldeni, de előfordulh..
08 Jan 1 évig még kötelező a papírrecept
Pgyuri 0 420
Tavaly év végén szűnt volna meg, ezért van olyan orvos, aki már most sem ad - 1 évig még kötelező a papírrecept A tervekkel ellentétben mégsem szűnt meg tavaly decemberben a papírrecept, egy évig még kötelező kiadniuk a háziorvosoknak.  A jogszabályváltozásról azonban nem minden orvos értesült, ez pedig gondot okozhat azoknak, akik helyett más vált..
29 Jan Jelölik a megbízható étrend-kiegészítőket
Pgyuri 0 54
Zöld körben fehér háromszög, amelynek közepén egy zöld É betű látható – februártól így jelölik  azokat az étrend-kiegészítőket, amelyek biztonsággal fogyaszthatók.   A programot, amelyben országszerte több mint ezer gyógyszertár részt vesz, azért hívták életre, mert ezen termékek piaca folyamatosan bővül, szabályozás viszont alig vonatkozik rájuk. ..
05 Oct Október a látás hónapja
Pgyuri 1 30
Látás hónapja - Idén a száraz szem szindrómával foglalkoznak Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány fókuszában ezúttal a száraz szem hatékony kezelése áll. Tóbiás Richárd, a szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke az MTI-nek hétfőn telefonon elmondta, az egész hónapban (október 1-31.) tartó program keretében..
23 Mar Mi az allergia?
Pgyuri 0 32
Az allergia nem más, mint a szervezet "téves", túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Az allergiás ember szervezete megpróbálja eltávolítani a számára idegennek tűnő anyagot, és speciális ellenanyagot kezd termelni az allergénnel szemben. Az ellenanyag bekerülve a véráramba eljut a szervezet minden pontjára, és több ké..
Mutasd 1 tól 12 -ig 38 (4 oldalakat)