Menü
Your Cart

Kígyó Webpatika blog RSS Feed

12 Mar A megrendelésekkel kapcsolatos tájékoztatónk, és tanácsaink a koronavírus-járvány kapcsán
Pgyuri 0 346
Tisztelt Megrendelőink! A koronavírus okozta helyzet kapcsán a rendelésekkel és kiszállításokkal kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk: Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban és teljességgel megküldjük rendeléseiket.Beszállítóink kapacitásának függvényében igyekszünk minden megrendelt terméket elküldeni, de előfordulh..
08 Jan 1 évig még kötelező a papírrecept
Pgyuri 0 74
Tavaly év végén szűnt volna meg, ezért van olyan orvos, aki már most sem ad - 1 évig még kötelező a papírrecept A tervekkel ellentétben mégsem szűnt meg tavaly decemberben a papírrecept, egy évig még kötelező kiadniuk a háziorvosoknak.  A jogszabályváltozásról azonban nem minden orvos értesült, ez pedig gondot okozhat azoknak, akik helyett más vált..
29 Jan Jelölik a megbízható étrend-kiegészítőket
Pgyuri 0 7
Zöld körben fehér háromszög, amelynek közepén egy zöld É betű látható – februártól így jelölik  azokat az étrend-kiegészítőket, amelyek biztonsággal fogyaszthatók.   A programot, amelyben országszerte több mint ezer gyógyszertár részt vesz, azért hívták életre, mert ezen termékek piaca folyamatosan bővül, szabályozás viszont alig vonatkozik rájuk. ..
05 Oct Október a látás hónapja
Pgyuri 0 4
Látás hónapja - Idén a száraz szem szindrómával foglalkoznak Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány fókuszában ezúttal a száraz szem hatékony kezelése áll. Tóbiás Richárd, a szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke az MTI-nek hétfőn telefonon elmondta, az egész hónapban (október 1-31.) tartó program keretében..
23 Mar Mi az allergia?
Pgyuri 0 8
Az allergia nem más, mint a szervezet "téves", túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Az allergiás ember szervezete megpróbálja eltávolítani a számára idegennek tűnő anyagot, és speciális ellenanyagot kezd termelni az allergénnel szemben. Az ellenanyag bekerülve a véráramba eljut a szervezet minden pontjára, és több ké..
31 Jan Sok mindent a magnéziumról
Pgyuri 0 1
(Sok) mindent a magnéziumról A magnézium létfontosságú ásványi anyag. Mi mindent köszönhetünk neki? Szükség van rá a fehérje-, zsír- és szénhidrátanyagcseréhez, az energia- és inzulintermeléshez, az izomzat és az idegrendszer jó működéséhez és a csontozat felépítéséhez. A hivatalos napi szükséglet gyermekeknél 50-250 milligramm, felnőtteknél 300– 4..
06 Jan A Robitussin™ szerepe a száraz köhögés csillapításában
Pgyuri 0 1
Az ősz és a tél a megfázások, és az ezzel együtt járó köhögések időszaka. A köhögés alapvetően a szervezet védekező mechanizmusa, mely arra irányul, hogy a légutakba került szennyeződéseket, váladékot a levegő erőteljes kiáramoltatásával eltávolítsa. A köhögés alaptípusai a következők: - száraz vagy improduktív köhögés, - nedves vagy produktív kö..
31 Oct Megfázás? Tegyen ellene!
Pgyuri 0 1
A megfázás egy vírusos eredetű fertőző betegség, amelyet több mint 200-féle különböző vírus okozhat. Legtöbbünk évente 2-4 alkalommal szenved a megfázástól, amely cseppfertőzés útján, köhögéssel és tüsszentéssel terjed. Ilyenkor a számos kellemetlen tünet közül kiemelkedik a láz, a torokfájás, a végtag- és izomfájdalom, a fejfájás, az orrdugulás és..
31 Oct Tőzegáfonyával, az egészséges húgyutak védelméért
Pgyuri 0 2
A tőzegáfonya kiváló antibakteriális hatással bír. Ezáltal remekül alkalmazható szervezetünk ellenálló képességének növelésére. A piros gyümölcs mindezek mellett, rendkívül gazdag bioflavonoidokban, C-vitaminban és antioxidánsokban. A tőzegáfonya, ugyanis olyan hatóanyagot tartalmaz, mely meggátolja a kórokozók gazdasejten való megtapadását. Mit j..
23 Oct Lássuk tisztán a légutakat!
Pgyuri 0 1
Miért fontos a hurutoldás? A légúti fertőzések során kialakuló gyulladás következtében a légutak nyálkahártyája megduzzadhat és fokozódhat a nyáktermelésük is. Ilyenkor a túl sok és a túl sűrű váladék egyaránt gondot jelenthet: A légutak a nyálkahártya duzzanata és a sok váladék miatt beszűkülnek, így kisebb keresztmetszeten áramolhat a levegő, v..
29 Sep Az élet kalcium nélkül
Pgyuri 0 1
Az élet kalcium nélkül A kalcium csontrendszerünk mellett számos egyéb szervünk működése szempontjából is létfontosságú - alapvető fontossága van az izmok, az idegrendszer, a hormonképződés, a véralvadás működésében is – így a cím önmagában is lehetetlent állít. Életünk során mégis számtalanszor vállalunk felesleges kockázatot a nem megfelelő vagy ..
29 Sep Majdnem mindent a C-vitaminról
Pgyuri 0 1
A C-vitamint eredetileg a skorbut betegség megelőzésére szedték a tengerészek és azok, akik hiányosan táplálkoztak. Másik elnevezése (aszkorbinsav, vagyis „skorbut elleni sav”) épp erre utal. Dr. Szent-Györgyi Albert a növények sejtlégzését vizsgálta épp, amikor egy újszerű anyagot fedezett fel. Szegeden, ahol dolgozott, sok paprikát termeltek, íg..
Mutasd 1 tól 12 -ig 31 (3 oldalakat)