A baba bőre vékonyabb, különösen érzékeny, ezt tudja minden szülő és nagyszülő. Éppen ezért fontos, hogy csakis olyan hatások érjék, amelyekre jól reagál a csöppség, ez igaz a ruhák esetében az anyagukra és a mosószerre, bőrápolásnál pedig a babakozmetikumokra. Már a legkisebbek bőrének is szüksége van az ápolásra, de nem mindegy, milyen szerekkel történik ez. A legfontosabb, hogy igyekezzünk a természetes kozmetikumok (parabénmentes, bio, natúr) használatára törekedni, illetve minőségi márkák termékeit választani. 

Csak a legjobbat használjuk a fürdetéshez

A fürdetés az első tevékenységek egyike, amit a szülővé válás után meg kell tanulnia apukának és anyukának, ehhez hozzátartozik, hogy tudják, milyen szereket alkalmazhatnak az esti szeánsz során. Mivel a baba bőre ötször olyan vékony, mint egy felnőtté, hajlamos lehet a kiszáradásra, az allergiára, az irritációra, így speciálisan a számukra kifejlesztett termékeket kell választani. Ezek épp megfelelő mértékben hidratálnak, eközben gyengédek. Alapvetés, hogy a fürdetéshez használt babakozmetikum nem csíphet, ha véletlenül a szemekbe kerül, de a nyálkahártya számára sem okozhat kellemetlenséget. A Babé fürdetőgél puhító növényi kivonatokból áll, a Babé sampon segít megelőzni és eltávolítani a koszmót a fejbőrről, a Bioderma ABC Derm relaxáló és fürdőolaj a bőrbe masszírozva nyugtató, lágy érzést nyújt, míg az Uriage baba krémtusfürdő különleges hatóanyaga egy termálvíz, amely gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben.

A hidratált bőr az egészséges bőr

A fürdésnél, de nap közben is fontos a baba bőrének hidratálása, amely elengedhetetlen az egészséges szervezet számára. Mivel a pici bőre könnyen veszít nedvességtartalmából, rendszeresen pótolni kell ezt, hogy elkerüljük a bőr berepedését, további problémák kialakulását. Értékes termékünk a Babé gyermek testápoló atópiás bőrre, amely táplál, javítja a bőr állapotát, helyreállítja, megerősíti annak védőrétegét, de jó szívvel ajánljuk a Bioderma intenzív popsiápolóját, illetve koszmó elleni krémjét is.

Foglalkozzunk az irritált bababőrrel

Sajnos a szülők legnagyobb igyekezete sem elég ahhoz, hogy a baba bőre olykor ne legyen piros, amit irritáció okoz. Sűrűn előforduló probléma az atópiás dermatitisz, amely piros foltokban jelentkezik és tartósan száraz, viszkető bőrt eredményez, emellett a pelenkakiütés olyan probléma, amelyet mindenki ismer, aki tett már tisztába csecsemőt. Ez természetesen elkerülhető, ha időben cserélünk pelust, erre azonban nem mindig van lehetőség. Megoldást jelent az Eucerin AtopiControl testápolója, amely napi egyszeri használattal is ápolja a bőrt, segít helyreállítani annak természetes védekezőképességet, valamint rugalmasabbá teszi azt. A Uriage Baba Cu-Zn+ Spray elnevezés arra utal, hogy magas a réz- és cinktartalma, ez arcra, testre, valamint a pelenkával fedett területekre is használható, míg az Uriage Baba Xémose bőrnyugtató balzsam arra lett kitalálva, hogy a száraz bőr rugalmassá, puhává váljon tőle.

A nap sugarai ellenséggé válhatnak

Azzal, hogy a pici bőre érzékeny, azonnal reagál a napsugárzásra, ebből adódóan a megfelelő és hatékony fényvédelem elengedhetetlen. Az erős napsütésben a baba akár öt perc alatt leéghet, azaz nincs mire várni a bekenésével. A túlzott UV-sugárzás a felnőttek számára is káros, hát még egy babának – ezt mindenképpen el kell kerülni. A megfelelő fényvédők használata ellátja ezt a fontos feladatot, ezek közül bőven lehet válogatni, hisz csaknem mindegyik 50+ jelzésű fényvédő faktorral rendelkezik, ám így is általános szabály, hogy a piciket nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni. Ez a legbiztosabb.