Elérkezett a várva várt pillanat, itt van a nyár és vele együtt a csodálatos időjárás! Ilyenkor kezdetét veszi oly sokak kedvenc nyári elfoglaltsága, a napozás, ami bármennyire is megnyugtató, pihentető, megszépítő, de sajnos megvannak a maga veszélyei. Természetesen ezt is lehet okosan, felkészülten végezni, amihez most hoztunk nektek egy kis segítséget.


A napozás a világ legegyszerűbb tevékenységének tűnik, hiszen csak kifekszünk a napra, és ha megunjuk, bejövünk. Ez lényegében igaz is, csak nem mindegy, hogy milyen állapotban kezdünk neki, és hogyan érezzük magunkat, amikor befejeztük. Számtalan tényező befolyásolja azt, hogy bőrünkre milyen hatással van az erős napsugárzás, ilyen például a bőrünk típusa, a napozáshoz választott napszak, a korunk, vagy a készítmények, amiket ilyenkor használunk. Szerencsére az utolsó segíthet egyensúlyba hozni az előtte lévőket, ha okosan használjuk őket.
Az első jó tanács: már a nagy nyári napozásokat megelőzően érdemes karotin tablettát szedni, ami fantasztikusan előkészíti a bőrt a napozásra. Különösen ajánlott azoknak, akiknél a napallergia bőrtüneteket szokott okozni.


A következőkben a L’Erbolario prémium olasz natúrkozmetikumok különböző termékein mutatjuk be, hogyan is kell átgondoltan, okosan napozni.


Használd a megfelelő napozókrémet!


Az első és legfontosabb a napozókrém kiválasztása! Ezekből ma már rendkívül nagy választék létezik, ezért figyelnünk kell, hogy mit veszünk le a polcról. Menj biztosra, és vásárold patikából a készítményeket, ahol gyógyszerészek azonnal hitelesen válaszolnak minden kérdésedre!
Nem mindegy az SPF-szám, illetve jó, ha tisztában vagy a saját bőrtípusoddal is. Ha vörösödésre, gyors napégésre hajlamos a bőröd, akkor az SPF50+ L’Erbolario kaliforniai pipacskivonattal készült napozóját ajánljuk. Az egész testen alkalmazható, hosszú távú védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen, ráadásul gyermekek is használhatják.
Amennyiben a bőröd különösen érzékeny, vagy nagyon erős a napsugárzás, akkor a L’Erbolario SPF30-as, répával készült krémjét ajánljuk. Ez a készítmény a mostani időszakban, nyár elején is ideális, amikor még nincs hozzászokva a bőrünk az erős UV-sugárzáshoz.


Figyelj a különleges területekre is!


Sokan úgy gondolják, hogy bekenik magukat egy kis naptejjel és már készen is állnak a napozásra, pedig ennél egy kicsivel többről van szó. Az erős napsütésben például az ajkaknak is szükséges a védelem, amit szinte biztos, hogy 10-ből 9 ember elfelejt! Idén nyáron próbáld ki a L’Erbolario SPF50+ napvédő ajakápolót, ami rizsviasszal és körömvirággal készült, ráadásul herpeszmegelőző hatása is van.
Szerencsére a most következő területre, ami valójában a legfontosabb, már sokan odafigyelnek, ez nem is csoda, hiszen nagyon nagy problémákat okozhatnak. Igen, az anyajegyekről beszélünk! Akinek sok anyajegy található a testén (főleg nagyobb méretűek), az tisztában van vele, hogy milyen fontos ezeket megfelelően bekenni. Igen ám, de egy csobbanás a vízben és a vastagon felvitt napozó már le is jött, meggyengült a védelem. Ezekre az esetekre ajánljuk a L’Erbolario SPF50-es anyajegyvédő stiftet, ami rizsviasszal és macadamia dióval készült, ráadásul erősen vízálló.


Így ér véget a tudatos napozás!


Ha az előző néhány lépést megfogadtad, és a megfelelő termékeket használtad, akkor jó eséllyel kellemes élmény lesz a napozás utáni következő pár nap is, és nem fogsz ’sziszegni’ a napégéses bőrfelületek miatt. A napozás azonban úgy lesz igazán tudatos, ha a nap végén is odafigyelsz a bőrödre! Amikor végeztél, egy alapos tusolással mosd le az összes készítményt a bőrfelületeidről, majd jó alaposan kend be magad a L’Erbolario napozás utáni csillámló testápolójával. Az arany pálmaolaj és az aloe vera gél frissen tartják bőrödet, a Shea vaj, az olíva-, és a mangó olaj pedig hidratálja a napozás miatt igénybe vett felületeket.


A L’Erbolario napozókészítményeit keresd patikánkban, vagy a linkekre kattintva webpatikánkban.