Üdv újra itthon! Jót nyaraltál? Túl sok olyan dolgot tettél, amit már bánsz kicsit? Nem csak a fényvédelemre gondolunk, beszélnünk kell a mozgáshiányról, az össze-vissza evés és ivás mértékletességi, illetve minőségi következményeiről. Mit szólnál egy jó kis méregtelenítő kúrához? Ez arról szól, hogy kiürítjük a szervezetben egy bizonyos idő alatt felhalmozódott, nem odavaló vegyületeket. A túlélés érdekében testünk természetesen mindent megtesz, hogy naponta detoxikálja önmagát, de egy bohém nyárral, a túlzásba vitt nassolással, alkoholizálással, dohányzással és felborult bioritmussal bizony könnyen felhalmozódnak a méreganyagok. Vajon hogyan működhetünk együtt szervezetünkkel, hogy hatékonyabb legyen a detox? Járjunk utána!

Az egészséges méregtelenítő tisztítás előnyei

Mi történik, ha felhalmozódnak a méreganyagok? A legtöbbször egyszerűen nem működünk optimálisan. Ami az emésztőrendszert illeti, felfúvódhatunk, emiatt sajnos kifejezetten kényelmetlenül érezhetjük magunkat. Emellett szenvedhetünk olyan problémáktól is, mint a székrekedés, a görcsök, a savas reflux és az irritábilis bél szindróma. A toxinok azonban nem csak az emésztőrendszerre hathatnak károsan. A méreganyagok akkumulálása miatt könnyen érezhetjük úgy, mintha nem lenne energiánk, ez pedig hatással lehet a mentális egészségünkre is. A méregtelenítés segít visszaállítani a testet az alaphelyzetébe, ezzel javul az energiaszint és a hangulat is. Ily módon pedig máris hatékonyabban érhetjük el céljainkat, amivel az életet globálisan jobbnak és könnyebbnek érezzük majd. 

Top 10 méregtelenítési tipp

1.    

Egyél sok rostot, beleértve a barna rizst, az ökológiai termesztésű friss gyümölcsöket és zöldségeket. A cékla, a retek, az articsóka, a káposzta, a brokkoli, a spirulina, a chlorella és a hínár kiváló         méregtelenítők.

2.    

Tisztítsd meg és védd a májad gyógynövényekkel, pitypanggyökérrel, bojtorjánnal és bogánccsal, valamint zöld tea fogyasztásával.

3.    

Szedj elegendő C-vitamint, amely elősegíti a szervezet glutationjának termelését – ez egy májvegyület, amely elűzi a toxinokat.

4.    

Igyál legalább két liter vizet naponta!

5.    

Lélegezz mélyeket, hogy az oxigén teljesen átjárhassa az egész szervezetedet!

6.    

Alakítsd át a stresszt a pozitív érzelmek hangsúlyozásával.

7.    

Próbáld ki a hidroterápiát úgy, hogy 5 percig forró zuhanyt veszel, majd leöblíted magad egy 30 másodperces hideg tussal. Végezd el ezt háromszor, majd feküdj le 30 percre.

8.    

Izzadj a szaunában, hogy szervezeted az izzadsággal hatékonyan méregtelenítsen.

9.    

Vegyél méregtelenítő, immunerősítő fürdőt! Esténként elmerülni egy kád forró vízben önmagában is jótékony hatású, de ezzel erőteljesen támogatjuk a szervezetünk külső és belső tisztulását is. A vízhez adjunk 1 csésze keserűsót, 15 csepp eukaliptusz illóolajat (ezt előbb oldjuk fel tejben, mézben vagy olívaolajban), illetve 2 csésze szódabikarbónát.

10.    

Mi a legfontosabb módja a méregtelenítésnek? Sportolj! A jóga vagy az ugrókötél kitűnő. Minden nap egy óra. De kipróbálhatod a qigong harcművészeti alapú edzésrendszert is, amely kifejezetten méregtelenítő, tisztító és sok más egészségügyi előnyökkel járó gyakorlatot tartalmaz.

Mielőtt bármilyen egészségügyi kezelésbe kezdenél, beleértve a természetes gyógymódokat is, konzultálj orvosoddal, és kérd ki a véleményét, ha bármilyen gyógyszert szedsz. Az itt közölt információk edukációs célokat szolgálnak, és semmilyen módon nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.