Nem sok pihentetőbb érzés létezik, mint kifeküdni egy kényelmes nyugágyba, és a bőrünkön érezni a napsugarak simogató melegét. Ráadásul a napbarnított, bronzos bőr okán még vékonyabbnak is érezzük magunkat, így kétségtelen, hogy könnyen megfeledkezünk róla, milyen árat fizethetünk, ha túl sok napsütésnek tesszük ki a bőrünket óvintézkedések nélkül. Ha szeretnéd felszabadultan élvezni a napsütést, nézd át webpatikánk napozás, fényvédelem pontját, találd meg a bőrtípusodhoz leginkább illő terméket, és napfürdőzz gondtalanul! Mindenre van megoldásunk: a bőrgyógyászok által kiemelten ajánlott dermokozmetikai La Roche Posay márka nem okoz majd csalódást!

Miért fontos a fényvédelem?

Egész egyszerűen azért, mert a bőr öregedése szempontjából ez az egyik legmeghatározóbb tényező. Talán nem is hinnénk, de a bőröregedés jeleinek döntő többségéért bizony a védelem nélküli, túlzott napozás felel, és ne felejtsük el, hogy az UV-sugárzás káros hatásai sajnos nem visszafordíthatók. Az UV-A sugarak a bőrbe hatolva katalizátorként gyorsítják a bőr idő előtti öregedését, jelentősen hozzájárulnak a mély ráncok formálódásához, valamint közrejátszanak a napallergia kialakulásában is. Az UV-B sugarak eredményezik a bőr leégését. Bőrpírt és akár komolyabb égési sérüléseket is kiválthatnak, de nem pusztán a bőr felszínén van romboló hatásuk. Képesek károsítani a DNS-t is, vagyis közvetlen kapcsolatba hozhatóak a bőrrák kialakulásával, hiszen hozzájárulnak a rákos elváltozások megjelenéséhez. A rendszeres és bőrtípusnak megfelelő, mindennapos fényvédő használat a bőröregedés elleni legjobb mód. Az Anthelios Age Correct SPF50 egy forradalmian új, hibrid technológiát képviselő innovatív megoldás, amivel effektíven kiszűrhető a légszennyezéssel és oxidációval kombinált UV-sugárzás. A fényvédelemre már kisgyerekek esetében is gondolni kell, mert a bőr nem felejt! A La Roche Posay új, babák számára kifejlesztett formulájával – Anthelios Dermopediatrics Napvédő Krém Babáknak – a legkisebbek fényvédelme is hatékonyan megvalósítható.

Hogyan választhatjuk ki a számunkra leginkább optimális napvédőt?

Rendkívül széles termékpalettával találkozhatunk a boltok polcain, olykor nehéz eldönteni, mit is válasszunk, melyik napvédő nyújthatja számunkra a lehető legoptimálisabb védelmet. Kardinális kérdéskör bőrünk típusa. A La Roche Posay választékában megtalálhatjuk a külön érzékeny bőrre kifejlesztett könnyed textúrákat – Anthelios Shaka Extra Könnyű Fluid – csakúgy, ahogy a pattanásos bőr igényeit kielégítő, mattító hatású alkalmazási formákat is. Kezeljük külön arcunk és testünk kívánalmait! Az arcra való készítmények tökéletesen beilleszthetők a bőrápolási rutin utolsó lépéseként, akár sminkalapként is, nem képeznek zsíros réteget, nem tömítik el a pórusokat sem. A testápolók tökéletesen ellenállnak a víznek, a homoknak és az izzadásnak is, gyorsan felszívódnak, és nem hagynak fehér nyomot a bőr felületén.

Mi is az az SPF? Melyik jó nekem? 

Az SPF a Sun Protection Factor rövidítése, ami magyarul annyit tesz: fényvédő faktor (FF). Ez a szám azt mutatja, mennyivel hosszabb ideig tartózkodhatunk a napon az adott faktorszámú naptejet használva a leégés rizikója nélkül, vagyis jelöli az UV-sugarak elleni védelem mértékét 2 milligramm/négyzetcentiméter mennyiségű készítmény használata esetén. Egy átlagos adottságokkal rendelkező felnőtt számára 32 gramm napvédő készítmény használata javasolt, az egész testen egyenletesen eloszlatva. Ez nagyjából 7 teáskanálnyi készítménynek felel meg az arc, a karok, a lábak, a törzs és a hát viszonylatában. Az ajánlott mennyiségnél kevesebb napvédő használatával a készítményen feltüntetett SPF (FF) védelem hatásfoka csökken.

Ne feledkezzünk meg a napozáshoz köthető szabályokról!

Napvédő használata mellett sem szabad megfeledkezni a napsugárzás káros hatásai elleni alapvető óvintézkedésekről!

• A túlzott napsugárzás veszélyes. Kerüljük a közvetlen napsugárzást, főképp a kritikus déli órákban.

• Védjük magunkat és a piciket a napsugárzás ellen sapka, napszemüveg és póló viselésével.

• A bőrtípus alapján válasszuk ki a megfelelő napvédőt. A készítményt közvetlenül napozás előtt vigyük fel bőrünkre. Napozás közben, különösen fürdés, izzadás vagy törölközés után, gyakran és bőségesen használjuk újra, hogy folyamatos védelmet biztosítsunk a bőrnek.

• Az apróságokat soha ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.

• Napozás után és napallergiára hajlamos bőr esetén fordítsunk figyelmet a hidratálásra, amire a Posthelios Hidratáló Krém megfelelő alternatívát kínál.