Kétféle ember létezik: az egyik most is fogyókúrázik, a másik fejben azt tervezi, mikor kezd bele a diétába. Ez persze egy kicsit túlzás, de az biztos, hogy a tökéletes testsúly elérése a többség számára fontos szempont a mindennapok során. Ha nem tudod, hogyan kezdj bele, ajánlunk négy népszerű tippet, amik másoknak már beváltak. Ezek nem csodamódszerek, inkább életszerű tanácsok, javaslatok. Vágj bele!

1. Találj magadnak természetes segítséget!

A fogyókúrát elkezdeni könnyű, tartani viszont pokoli nehéz. Sokszor elcsábul az ember, visszaesik, aztán indul a jojózás. Nem baj, ha segítséget használsz, ám arra ügyelj, hogy ezek természetes szerek legyenek, amelyekkel nem okozol kárt a szervezetednek. A Kígyó Webpatika kínálatában többféle fogyókúrás étrend-kiegészítő elérhető. Ezek lényege, hogy segítenek véghezvinni az elhatározást, ám ettől függetlenül az étrend és a mozgás fontossága az elsődleges. A termékek között teák, tabletták és italporok találhatók, mindegyiknek az a célja, hogy támogatást nyújtson a kitűzött célok eléréséhez.

2. Keresd a rostokat!

A magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztása a legjobb természetes fogyókúrák része. Ezek haszna, hogy minimális kalóriát tartalmaznak, nem emelik meg a vércukorszintet, viszont így is elegendő energiát biztosítanak a mindennapokhoz. Ha pedig nincs éhségérzet, nehezebben csábul el az ember. A rostok további előnye, hogy megkönnyítik az emésztést, felgyorsítják az anyagcserét, ezzel segítenek a szervezetnek a megfelelő méregtelenítésben, a salakanyagok eltávolításában. A rostokat elsősorban gabonatermékek formájában viheted be a szervezetbe – nincs jobb, mint egy rostban gazdag reggelivel indítani a napot. Fontos még a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása, ha lehet, nyersen, illetve oda kell figyelned a megfelelő mértékű folyadékbevitelre is, ami testsúlytól függően napi minimum két, de inkább három liter.

3. Kerüld a készételeket!

Már azzal sokat tehetsz az áhított testsúlyért és az egészségedért, ha elkerülöd a gyorsételeket. Az előre elkészített dolgok a legtöbbször rengeteg adalékanyagot, tartósítószert tartalmaznak, amelyekre semmi szüksége a szervezetnek. A készételek, ahová a gyorséttermek kínálatát, illetve a péksüteményeket is sorolhatjuk, hatalmas kalóriabevitelt jelentenek, amellyel nehezen birkózik meg a test, ezáltal hízásnak indul. Mi a megoldás? Olyan ételek fogyasztása, amelyek frissen készülnek. Ezeket megcsinálhatod te magad is, a saját konyhádban, ilyenkor biztosan tudod majd, milyen összetevők kerülnek bele. De meg is vásárolhatod az egészséges ételeket, mindössze arra kell ügyelned, hogy az adott helyen friss alapanyagokat használjanak.

4. Mondj nemet az alkoholra! 

Van egy rossz hírünk: az eredményes fogyókúra és az alkoholfogyasztás teljes mértékben összeegyeztethetetlen. Napi egy pohár vörösborral még nincs probléma, ha viszont valaki ebből egyszerre többet fogyaszt, vagy éppen három sörrel zárja le a napját a tévé előtt, az kidobhatja a fogyókúrás erőfeszítéseit a kukába. Az alkohol ugyanis rengeteg extra kalóriát jelent, ráadásul éhségérzetet teremt, amely még másnap is veled marad. A feszültség levezetésének van egészségesebb módja, ez a mozgás, ami a diétát is segíti majd. Az alkoholt viszont el kell felejteni, különben akár egyheti átgondolt, tudatos táplálkozást eredményét is tönkre lehet tenni egy ártalmatlannak tűnő sörözéssel.