Pillanatokon belül elindul a nyár, és hivatalosan is kezdetét veszik a kültéri programok. Ilyenkor a gyerekek is rengeteg időt töltenek a szabadban, aminek sajnos elkerülhetetlen velejárói a különböző sérülések, horzsolások, csípések. Hoztunk nektek néhány olyan készítményt, amiből mindig érdemes otthon tartani a nyári időszakban, mert jó eséllyel lesz rájuk szükség.

Béres Primomed sebápoló spray

A kerti játék során, vagy a játszótéren szerzett horzsolások, kisebb sebek sajnos együtt járnak a nyári hónapokkal, ezért jó, ha mindig kéznél van a Béres Primomed sebápoló spray. A készítmény kiváló megoldás a sebek tisztítására, megelőzi a fertőzések kialakulását és segíti a sebgyógyulást. Működése során mechanikus úton távolítja el az idegen testeket a seb környezetéből, így meggátolja a bőrirritációt, illetve a nedvesség és a páratartalom hatására elősegíti a gyógyulást.

Novosil gél

A rovarok és különböző csípéseik a nyári hónapokban bárhol előfordulhatnak. A Novosil gél egy olyan készítmény, ami az indiai tömjénfa és a keserűfű kivonatával gyorsan csillapítja a rovarcsípés okozta viszketést és kipirosodást. A zsálya, mentol, és bazsalikom illóolajokkal pedig azonnal fertőtlenít és nyugtatja a bőrt.
A rovarcsípések mellett használhatjuk a csalánkiütések ellen és a napégéses bőr ápolására is.

Bioderma Photoderm Kid SPF 50+ spray

A következő néhány hónapban az egyik legfontosabb dolog, amire a szülőknek figyelnie kell, az a megfelelő fényvédelem. A gyermekek bőre sokkal érzékenyebben reagál az erős UV-sugárzásra, így elengedhetetlen, hogy jó minőségű, megfelelő védelmet biztosító napozótermékeket szerezzünk be. Ilyen a Bioderma Photoderm Kid spray is, ami minden fontos követelménynek megfelel. Kettős védelmet biztosít, tehát UVA és UVB szűrővel is ellátták, víz-, és izzadságálló, hipoallergén, és hidratáló.

Ezeket se felejtsd el!

A fenti három készítmény a legfontosabbak közé tartozik, de természetesen a szükséges ’házi patika’ készlete itt nem merült ki.
Kirándulások és kültéri tevékenységek során ajánljuk a Protect szúnyog és kullancsriasztót is, amit közvetlen a bőrre, vagy a ruhára is fújhatunk. Nemcsak a kellemetlen csípések miatt fontos, hanem védelmet jelenthet a kullancsok okozta Lyme-kór és agyhártyagyulladás ellen is!
Ha megtörtént a baj, és mégis találunk egy kullancsot a gyermek testén, vagy a sajátunkon, akkor jól jön majd egy kullancscsipesz, amivel úgy távolíthatjuk el a rovart, hogy nem marad annak egy része a bőrünk alatt. Ha ez sikerült, azonnal fertőtlenítsük a csipeszt, illetve a csípés helyét is!
Egy kisgyermekes háztartásban jó eséllyel van sebtapasz, de mindenképp feltettük a listánkra, hogy senki ne felejtse el. A Hansaplast Jégvarázs sebtapasza kifejezetten gyermekeknek készült, ugyanis bőrbarát, fájdalommentesen eltávolítható, és sokáig a helyén marad. A tapaszon lévő mesefigura pedig már csak hab a tortán!:)

Ha a fenti készítményekből betáraztál, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem ér meglepetés a szabadtéri játékok során. Amennyiben valamit nem találtál a listánkban, nézz szét webpatikánkban, ahol rengeteg terméket megtalálsz! www.kigyopatika.hu